Senologie

Senologia este specialitatea medicala care studiaza orice afectiune a sanului. Medicii senologi de la Centrul Medical MEDIS recomanda un consult in fiecare an. Spunem acestea pentru ca timpul scurs de la aparitia primului semn de boala pana cand te adresezi medicul poate fi decisiv. De asemenea, daca sesizezi orice modificare aparuta la nivelul sanilor, iti recomandam sa te adresezi in cel mai scurt timp unui medic specialist. Nu-ti fie teama! Sunt sanse sa nu ai complicatii si chiar daca vei avea, faptul ca te duci din timp la medic ai sanse foarte mari sa te insanatosesti.

 

Cum decurge un consult senologic?

La consultul senologic, medicul iti va examina sanii si ganglionii regionali. Examinarea se face intotdeauna in doua etape: prima etapa consta in vizualizarea si observarea unor eventuale modificari exterioare ale pielii si a doua in palparea atenta a sanului. Nu trebuie sa te simti rusinata, pentru ca acest consult are scopul depistarii nodulilor mamari in preventia cancerului mamar.

 

Ecografia mamara

In cazul in care se depisteaza o eventuala anomalie la consultul senologic sau daca doresti sa te asiguri ca totul este in regula, poti trece la urmatorul pas: ecografia mamara. Ecografia mamara este foarte folositoare pentru ca acum sanul poate fi vizualizat in detaliu. Aici vorbim despre interiorul si zona din vecinatatea peretelui toracic, care este mai greu de analizat prin intermediul mamografiei.

Ecografia mamara este foarte utila pentru ca, pe langa linistea interioara ca totul este in regula cu corpul tau, aduce mai multe informatii suplimentare examenului clinic si a mamografiei. Ea este recomandata in special persoanelor tinere cu varsta de pana in 30-35 de ani fara nasteri sau alaptare, dar si pacientelor cu sani densi mamografic, ce reprezinta un risc crescut de rezultat negativ. De asemenea, iti recomandam sa apelezi cu incredere la ecografia mamara cand sanii tai prezinta leziuni incerte clinic si mamografic.

 

Punctia sau biopsia mamara

In cazul depistarii unei unui nodul mamar, trecem la pasul urmator pentru a afla daca acesta duce la cancer. Punctia sau biopsia mamara consta in prelevarea de tesut din glanda mamara. Aceasta procedura este indicata atunci cand la examenul clinic, mamografic sau ecografic, este descoperita o anomalie. Este utila in completarea diagnosticului leziunilor mamare si se urmareste ca prin analiza la microscop sa se descopere daca tesutul reprezinta celule canceroase sau nu. Daca ai ajuns la acest pas, sa stii ca esti inconjurata de specialisti ce fac tot posibilul sa te insanatosesti si sa pleci de la MEDIS cu zambetul pe buze.

Programeaza-te pentru o consultatie

Efectuarea unei solicitari de programare online constituie acceptul tau pentru prelucrarea datelor.

    Senologie