Obstetrica

Centrul Medical Medis oferă urmatoarele servicii Obstetrica:

1.  Monitorizarea sarcinii prin examene periodice clinice si ecografice;

2. Ecografii de morfologie fetală- cu rol în diagnosticul malformatiilor congenitale ce pot fi vizualizate și diagnosticate ecografic;

3.  Aprecierea riscului de anomalii genetice: dublu-test si triplu-test;

Dublu-test– Aceasta investigatie se efectueaza in primul trimestru de sarcina (11 – 13 saptamani) si necesita ecografie de morfologie fetala. Acest consult are scopul incadrarii in categoria cu risc crescut sau risc scazut de a avea un fat cu anomalii genetice.

Triplu-test– Triplu-test se efectueaza in al doilea trimestru de sarcina (16–18 saptamani). Acest consult are ca scop incadrarea femeii gravide in categoria cu risc crescut sau risc scazut de a avea un fat cu anomalii genetice sau anomalii de tub neural. Pentru calcularea riscului sunt necesare datele ecografiei, iar daca rezutatul denotă un risc crescut, medicul recomanda continuarea investigațiilor pentru stabilirea cu certitudine a diagnosticului.

4.   Amniocenteza – este un test de diagnostic prenatal care se face pentru a determina daca fătul are anumite anomalii genetice, malformatii sau infectii. Procedura presupune extragerea unei mici cantitati de lichid amniotic din uter. Recoltarea se efectueaza intre 14 si 20 de saptamani de sarcina iar complicatiile posibile sunt avortul sau infectiile.

5.  Consiliere pentru nastere, alaptare;

6.  Asistenta la nastere (colaborare cu centre publice şi private);

7.  Consultatii şi consiliere postnatala (supravegherea perioadei de lehuzie, ecografie, sfat contraceptiv).

Programeaza-te pentru o consultatie

Efectuarea unei solicitari de programare online constituie acceptul tau pentru prelucrarea datelor.