Monitorizare sarcina

Dupa cum ti-am spus, avem grija de tine si de micuta ta minune si nu ne lasam pagubasi pana cand nu vedem primul zambet al bebelusului. Ne imprietenim cu pacientele noastre si acum ne imprietenim si cu bebelusul tau.

Efectuam examinari:

1. Clinic si ecografic

2. Screening sindrom TORCH

• Dozare anticorpi anti-Toxoplasma gondii Ig G şi Ig M (se repeta periodic pe parcursul sarcinii daca gravida nu este imunizata);

• Dozare anticorpi anti-Rubeola Ig G şi Ig M;

• Dozare anticorpi anti-Citomegalovirus Ig G şi Ig M;

• Dozare anticorpi anti-Herpes virus Ig G şi Ig M;

• Dozare anticorpi anti-Listeria gondii Ig G şi Ig M;

3. Apreciere risc pentru anomalii genetice – dublu-test si triplu-test

• Dublu-test

• Aceasta investigatie se efectueaza in primul trimestru de sarcina (11 – 13 saptamani) si necesita ecografie de morfologie fetala. Acest consult are scopul incadrarii in categoria cu risc crescut sau risc scazut de a avea un fat cu anomalii genetice.

• Triplu-test

• Triplu-test se efectueaza in al doilea trimestru de sarcina (16 – 18 saptamani). Acest consult are ca scop incadrarea femeii gravide in categoria cu risc crescut sau risc scazut de a avea un fat cu anomalii genetice sau anomalii de tub neural. Pentru calcularea riscului sunt necesare datele ecografiei, iar daca se prezinta un risc crescut, medicul recomanda efectuarea amniocentezei.

4. Amniocenteza

– Este un test de diagnostic prenatal care se face pentru a determina daca bebelusul tau are anumite anomalii genetice, malformatii sau infectii. Procedura presupune extragerea unei mici cantitati de lichid amniotic din uter. Lichidul amniotic este lichidul in care pluteste fatul si care contine si celule fetale. Aceste celule extrase prin amniocenteza sunt analizate ulterior in laborator pentru prezenta anomaliilor genetice. Sa nu te sperii sau temi pentru ca procedura este considerata nedureroasa de marea majoritatea a pacientelor. Recoltarea in sine nu dureaza mai mult de 30 secunde, se efectueaza intre 14 si 20 de saptamani de sarcina iar complicatiile posibile sunt avortul sau infectiile.

5. Consiliere pentru nastere, alaptare

6. Asistenta nasterii (colaborare cu centre publice şi private)

7. Consultatii şi consiliere postnatala (supravegherea perioadei de lehuzie, ecografie, sfat contraceptiv)